x

De voordelen van een computerbril

Heeft u snel vermoeide ogen of hoofd-, nek of rugpijn of zit u elke dag zo’n twee uur of langer achter een beeldscherm? Dan is een computerbril wellicht wat voor u!

De speciaal geslepen glazen geven een scherp beeld op uw computer. Doordat u ogen rust krijgen bij het kijken naar het beeldscherm neemt u automatisch ook een meer ontspannen houding aan waardoor ook eventuele hoofd-, nek of rugpijn klachten verminderen. 

Waarom een computerbril?

Tegenwoordig wordt u continue blootgesteld aan het gebruik van beeldschermen en het bijkomende LED backlight. Dit blauwe licht beïnvloed het oog en kan bijvoorbeeld vermoeidheid tot gevolg hebben. In een computerbril zitten speciale glazen die dit blauwe licht wegfilteren. Een beeldschermbril verzacht het licht tot een aangenamer niveau, waardoor uw ogen minder hoeven in te spannen om de letters op uw beeldscherm te lezen. Naast de filter voor blauw licht is een computerbril precies geschikt voor de afstand tussen een leesbril (30-40cm afstand) en een bril voor veraf. Een computerbril vangt de afstand op tussen 40 -80 cm.

Wanneer is een computerbril voor mij geschikt?

Heeft u snel vermoeide ogen of hoofd-, nek- of rugpijn? Bent u gevoelig voor licht en zijn u ogen misschien droog, rood of u heeft een branderig of prikkend gevoel. Dan is een computerbril wellicht wat voor u. Door langdurige concentratie op een computerscherm, misschien in combinatie met een onnatuurlijke houding en het continu wisselen tussen verschillende afstanden bijvoorbeeld van papier en opkijken naar collega worden deze problemen vaak verergerd,

Optiek van de Vecht Computerbril

Bij Optiek van de Vecht hebben we een ruim assortiment monturen. Nu heeft u zelfs al een Etnia Barcelona computerbril vanaf 495,- incl. Glazen. De kijkzone van uw computerbril wordt afgestemd  op uw persoonlijke wensen. Van een heel breed gezichtsveld, middellange afstand (tussen een halve meter en vier meter) of heel dichtbij. Hiermee kunt u optimaal zien, precies binnen het zichtbereik dat voor uw werk nodig is. Uw hoofd en nek zullen de hele dag door een natuurlijke, ontspannen houding aannemen.

Kom langs in de winkel voor persoonlijk advies door een van onze opticiens welk type glas het beste bij u past.

9.1

Toppers

Super geholpen goeie service
- Van Remmerden - januari 17, 2022

Goede inleving in de wensen van de klant

Ik vind het belangrijk dat mijn ervaringen goed ontvangen worden. Voor de oogmeting ben je [...]
- Houten - januari 12, 2022

Vriendelijk en deskundig.

Wij zijn al heeeel lang klant bij v d Vecht en nog altijd tevreden
- schalkwijk - januari 12, 2022
760 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.1/10

Maak een afspraak om te kijken wat we voor u kunnen betekenen!