Wij hebben coronamaatregelen getroffen voor u en onze medewerkers. Lees meer.
x

Computerbrillen

Computerbrillen

Wanneer is een computerbril voor mij geschikt?

  • Heeft u snel vermoeide ogen of hoofd-, nek- of rugpijn?
  • Bent u gevoelig voor licht en zijn uw ogen misschien droog of rood?
  • Of heeft een branderig of prikkend gevoel in uw ogen?

Dan is een computerbril wellicht wat voor u. Door langdurige geconcentreerd achter een computerscherm te zitten, in combinatie met een onnatuurlijke houding, kunt u last krijgen van uw ogen. Door het continu wisselen tussen verschillende afstanden bijvoorbeeld van papier en opkijken naar collega kunnen deze problemen worden verergerd.

De speciaal geslepen glazen bij een computerbril geven een scherp beeld op uw computer. Doordat uw ogen rust krijgen bij het kijken naar het beeldscherm neemt u automatisch ook een meer ontspannen houding aan. Hierdoor kunnen ook eventuele hoofd-, nek of rugpijn klachten verminderen. 

computerbril
computerbril-houding

Waarom een computerbril?

Door het gebruik van beeldschermen en het bijkomende blauwe licht worden uw ogen continue beïnvloed. Dit kan vermoeidheid tot gevolg hebben. In een computerbril zitten speciale glazen die dit blauwe licht wegfilteren. Zo’n beeldschermbril verzacht het licht tot een aangenamer niveau. Hierdoor hoeven uw ogen zich minder in te spannen om de letters op het beeldscherm te lezen. Naast de filter voor blauw licht is een computerbril precies geschikt voor de afstand tussen een leesbril (30-40cm afstand) en een bril voor veraf.

Een computerbril bij Optiek van de Vecht

Bij Optiek van de Vecht hebben we een ruim assortiment monturen. U kunt bij elk montuur kiezen voor computerglazen. De kijkzone van uw computerbril wordt afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Van een heel breed gezichtsveld, middellange afstand (tussen een halve meter en vier meter) of heel dichtbij.

Hiermee kunt u optimaal zien, precies binnen het zichtbereik dat voor uw werk nodig is. Uw hoofd en nek zullen hierdoor ook de hele dag door een natuurlijke, ontspannen houding aannemen.

Kom langs in de winkel voor persoonlijk advies. Samen met één van onze opticiens kunt u bepalen welk type glas het beste bij u past.

computerbril-afstanden
9.1

Prima brillenzaal met verstand van zaken

Zeer tevreden
- De Meern - augustus 24, 2021

vakkundig en prettige opticien. vriendelijke omgang!

zie bovenstaand
- Houten - augustus 7, 2021

Vakkundig advies en persoonlijk aandacht.

Veel aandacht voor een vakkundige meting en daarna goed advies over de totale bril. Alle [...]
- Houten - augustus 7, 2021
755 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.1/10

Maak een afspraak om te kijken wat we voor u kunnen betekenen!