1 optiek van de vecht

NIEUW: 3D OCT SCAN

3D OCT scan van de vecht

Sinds begin dit jaar hebben wij de nieuwste OCT-scan.  De scan is bedoeld preventief specifieke oogafwijkingen op te sporen; Bijvoorbeeld wanneer glaucoom ( hoge oogdruk) of macula degeneratie in de familie voorkomt, kunnen  wij dit met de OCT scan vroegtijdig  constateren. 

Wat betekent OCT?

Het apparaat is een Optical Coherence Tomography. Wat betekent dat dit instrument met behulp van laser een 3D-scan kan maken van de verschillende lagen van het netvlies.  Door de uiterst hoge beeldkwaliteit is vrijwel ieder detail in dit gebied goed zichtbaar te maken. Hierdoor  kan de optometrist in een vroegtijdig stadium diagnoses stellen.  Met deze scan kan de optometrist nog nauwkeuriger de gezondheid van de ogen onderzoeken en eventuele oogaandoeningen opsporen.

Alternatief voor OCT-scan bij oogarts

De OCT-scan wordt onder andere gebruikt als goedkoop vooronderzoek voor de oogarts. Dergelijke scans worden namelijk ook in het ziekenhuis gemaakt. Het voornaamste verschil is de prijs. Onze scan brengt veel minder kosten met zich mee doordat wij geen dure artsen in dienst hebben. Daarnaast merken we dat de drempel om bij ons binnen te stappen een stuk lager is dan bij het ziekenhuis.

 

Wanneer bij u glaucoom of macula degeneratie voorkomt in de familie is het raadzaam dit eens in de drie jaar te laten controleren.  Zo weet u zeker of deze ziekte bij u ook actief is.

 

Wilt u meer weten? Maak een afspraak voor optometrist onderzoek , en u weet direct de gezondheid van uw ogen!

merken