1 optiek van de vecht

viJF BELANGRIJKSTE EISEN AAN BRILLENGLAZEN

De Vijf Belangrijkste Eisen aan Brillenglazen

Marktonderzoekbureau BigDataSmall verrichtte onlangs in opdracht van brillenglazen producent HOYA een uitgebreid consumentenonderzoek.

 

Het doel?

Achterhalen wat brildragers het belangrijkste vinden als het gaat om de aanschaf van een nieuwe bril.

BELANGRIJKSTE EISEN DIE MEN AAN BRILLENGLAZEN STELT

  1. Goed zicht
  2. Minder vermoeide ogen
  3. Bescherming tegen krassen
  4. Goed kunnen kijken op een beeldscherm
  5. Goede bescherming tegen UV

 

1. Goed zicht

De nieuwste generatie brillenglazen zijn het resultaat van een recente evolutie. Ze beantwoorden hiermee aan de steeds hogere eisen die vandaag de dag door moderne klanten worden gesteld. Eisen die wij als zelfstandige opticien ook kunnen stellen aan HOYA, één van de grootste en meest toonaangevende leveranciers van brillenglazen ter wereld.

VISION PLUS - Innovatie van HOYA

Hoyalux multifocale brillenglazenStelt u maximale eisen aan uw brillenglazen? Het ‘neusje van de zalm’ draagt de naam V+. Dit staat voor Vision Plus, ofwel brillenglazen die het leven van een brildrager aanzienlijk veraangenamen. Hoe werkt het? Bij brildragers met een verschillend brilvoorschrift links en rechts, vallen de lichtstralen op verschillende punten door het brillenglas. De hersenen zullen proberen om de beeldkwaliteit voor beide ogen gelijk te trekken, wat eigenlijk een soort concurrentie tussen beide ogen veroorzaakt. Compensatie voor het ene oog betekent namelijk minder scherpte voor het andere oog, en dus visueel ongemak. Via HOYA’s Binocular Harmonization Technology worden de verschillen tussen beide ogen herberekend en verwerkt in het linker en rechter glasontwerp. Dit zorgt ervoor dat beide ogen tijdens het kijken harmonieus samenwerken, met fantastisch zicht als resultaat.

 HOYALUX ID MYSTYLE V+ - Met één bril alle afstanden haarscherp

Hoyalux iD MyStyle V+ multifocale brillenglazen hebben het breedste gezichtsveld wat mogelijk is, minimale vertekeningen en zorgen voor een soepele schakeling tussen dichtbij en veraf. Samen met u brengen wij uw specifieke wensen in kaart met behulp van speciale apparatuur. De gegevens van de oogmeting, de vorm en draagwijze van uw montuur, uw ervaring met eerdere brillenglazen en uw levensstijl wegen allemaal mee om tot een voor uw ogen uniek multifocaal brillenglas te komen.

 NULUX IDENTITY V+ - Enkelvoudige glazen opnieuw uitgevonden

Nulux iDentity V+ enkelvoudige brillenglazen worden op maat gemaakt door het integreren van extra individuele kenmerken. Denk daarbij aan de draagwijze en vorm van het montuur(zoals de hellingshoek en doorbuiging van de bril). Zo wordt een persoonlijk brillenglas voor u ontworpen waarmee u weer haarscherp ziet. Pluspunten: uw gezichtsveld is vrij van vertekeningen en u ziet meer contrast. Bovendien is de verkleining of vergroting van het oog minimaal, ook bij een hogere sterkte.

 

2. Minder vermoeide ogen

Onze ogen maken overuren. Tablets, smartphones, navigatie, laptops. Digitalisering maakt het leven gemakkelijker, maar ook intensiever. Van uw ogen wordt steeds meer inspanning gevraagd. Door het continu en intensief schakelen tussen veraf en dichtbij, zijn er meer mensen die last hebben van vermoeide en geïrriteerde ogen aan het einde van de dag. Gelukkig zijn er goede oplossingen.

HOYA NULUX ACTIVE - Houdt ogen actief

Speciaal voor alle mensen die graag en veel gebruik maken van digitale middelen biedt HOYA Nulux Active. Deze enkelvoudige plusof min-glazen zijn voorzien van een toegevoegde sterkte onderin het brillenglas. Zo licht en soepel verlopend, dat de drager het nauwelijks merkt. Maar deze extra ondersteuning helpt wel om de ogen zonder moeite scherp te stellen op verschillende afstanden. Van dichtbij tot veraf, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

 BLUECONTROL - Extra comfort in een digitale wereld

De meeste LED-schermen, waaronder computers, tablets en smartphones, zenden buitensporig veel blauw licht uit, ook bekend als hoogenergetisch zichtbaar licht. Dit kan leiden tot overbelaste ogen, vermoeidheid en slapeloosheid. HOYA brillenglazen met BlueControl neutraliseren dit blauwe licht. Lichtschitteringen worden minder en kijken wordt comfortabeler. Bovendien verbetert het contrast en krijgen kleuren een natuurlijker karakter.

 

3. Bescherming tegen krassen

Hoogwaardige procestechniek en state-of-the art laboratoria: HOYA is al ruim 50 jaar leidend op het gebied van coatingtechnologie. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van deze hoogwaardige coatings is een perfecte hechting tussen het basismateriaal en de diverse lagen van de coating. Met als resultaat maximaal heldere en harde brillenglazen, die ook beter bestand zijn tegen hogere temperaturen.

HI-VISION LONGLIFE - De hardste coating ter wereld

De Hi-Vision LongLife coating voor kunststof brillenglazen is tot zeven keer krasbestendiger dan standaard coatings. Ook filtert het hinderlijke schitteringen zowel overdag als ’s nachts. Verder biedt deze coating extra comfort bij het werken met een beeldscherm of tijdens het rijden in het donker. Bovendien hechten water, vet, vuil en stof zich minder snel aan het glas.

HOYA Hi Vision LongLife

4. Goed kunnen kijken op een beeldscherm

Met een bril die niet speciaal geschikt is voor computer- en kantoorwerk moet je vaak je hoofd en houding aanpassen om op het scherm scherp te zien. Dit kan leiden tot nek- en schouderklachten, hoofdpijn en vermoeide ogen.

HOYALUX ID WORKSTYLE V+ - Speciale beeldschermglazen

Hoyalux iD WorkStyle V+ is een geavanceerd indoor-brillenglas, speciaal ontwikkeld voor kantoorwerk of precisietaken. Er zijn drie ontwerp varianten, elk afgestemd op een specifieke kijk- en werkafstand.

Hoyalux close

Hoyalux space

 

 

Hoyalux screen

 

 

5. Goede bescherming tegen UV

UV-straling is nodig is voor voldoende vitamine D, maar teveel blootstelling kan schadelijk zijn voor uw ogen. UV-A-straling kan op termijn, zonder goede bescherming, zelfs leiden tot oogontsteking, staar en maculadegeneratie (een aandoening van het netvlies, met uiteindelijk kans op gezichtsverlies).

HOYA SENSITY - Meekleurende brillenglazen voor alle seizoenen

Sensity-glazen kleuren buiten razendsnel op en binnen snel terug tot heldere glazen, en de UV-bescherming blijft tijdens deze overgangen gewoon actief. Dankzij de Sensity Stabilight Technology blijven ze deze prestatie leveren, ongeacht klimaat, regio of weersomstandigheden. Ze zijn verkrijgbaar in twee natuurlijke kleuren bruin en grijs.

HOYA UVCONTROL - Allround bescherming tegen UV

Uw ogen zijn kostbaar en verdienen de best mogelijke bescherming tegen schadelijke UV-straling. Het materiaal van brillenglazen neemt standaard de UV-straling via de voorzijde op. HOYA UVControl is een extra coating op de achterzijde van het glas, waardoor er ook geen UV-straling via deze zijde in de ogen wordt gereflecteerd. Dit helpt oogaandoeningen te voorkomen en beschermt de tere huid rondom de ogen.

 

Meer weten over HOYA brillen?

Wilt u meer weten over HOYA brillen? Neem dan vooral contact met ons op! Dat kan door een afspraak te maken of even te bellen met 030-6375570.

 

Het complete onderzoek kunt u overigens hier downloaden.

merken