x

Myopie Management

Myopie Management

Hoe voorkom ik dat mijn kind straks -8,00 heeft?

Bijziendheid ook wel Myopie genoemd komt steeds vaker voor bij jonge kinderen. Het niet scherp in de verte kunnen kijken is een probleem die ook wij steeds meer bij jonge kinderen zien. Regelmatig zien wij jonge kinderen in de winkel met een -4.00 sterkte of hoger.

Over de oorzaak van bijziendheid op jonge leeftijd is nog niet veel bekend. Wel zijn er een aantal belangrijke factoren die een rol spelen bij het ontwikkelen van bijziendheid. Zoals:

  • Erfelijkheid: Als beide ouders sterk bijziend zijn is de kans groot dat het kind ook bijziend wordt. 
  • Etniciteit: onder de Aziatische bevolking komt bijziendheid vaker voor
  • Leefpatroon: Kinderen die weinig buiten spelen maar veel tijd doorbrengen op smartphone, tablet of computer hebben een verhoogde kans op bijziendheid. Dit komt doordat de ogen voornamelijk voor dichtbij worden gebruikt.
myopie

De behandeling van Myopie bij kinderen

Nachtlenzen

Een aantal grote internationale studies hebben uitgewezen dat het gebruik van nachtlenzen bij kinderen een zeer goed effect heeft om bijziendheid af te remmen. Nachtlenzen worden, zoals de naam al zegt, ’s nachts gedragen. Doordat de nachtlenzen op maat worden gemaakt, wordt het hoornvlies (voorkant van het oog) als het ware in de juiste vorm gezet. Dit gebeurt op een gecontroleerde subtiele manier. Het effect van nachtlenzen wordt ook wel eens vergeleken met het dragen van een beugel voor de tanden. Als de lens ‘s ochtends wordt uitgedaan heeft de drager de hele dag scherp zicht. Naast dat de nachtlens bij kinderen een remmend effect heeft op bijziendheid zijn er ook nog andere  voordelen:

  • Als ouder kan je er eenvoudig op toezien dat de lenzen voor het slapen worden ingedaan en ‘ s ochtends weer worden uitgedaan
  • Doordat de lenzen ’s nachts worden gedragen kunnen kinderen overdag gewoon zorgeloos spelen en sporten
  • Het is een veilige methode waarvan het effect tijdelijk en 100% omkeerbaar is. Als de lenzen enkele dagen niet worden gedragen nemen de ogen weer de oorspronkelijke vorm aan. 

Bij Optiek van de Vecht werken gediplomeerde contactlens specialisten die zowel kind als ouder kunnen adviseren op het gebruik van nachtlenzen. Kom langs in onze winkel voor meer informatie.

MiSight daglens

Deze daglens is speciaal ontwikkeld om te corrigeren en het verloop van bijziendheid bij kinderen te vertragen. De contactlenzen zijn zacht en kindvriendelijk. Omdat ze dagelijks vervangen worden hoeven de lenzen niet te worden gereinigd en opgeborgen. Kortom heel eenvoudig in het gebruik. Net als bij Nachtlenzen zal onze contactlens specialist u en uw kind hier verder over informeren.

MiYOSMART

Dit innovatieve brillenglas is speciaal voor kinderen met Myopie. Door de speciale structuur van het glas is het mogelijk om scherp te zien én de groei van de aslengte te vertragen. Dit zorgt er dus voor dat de minsterkte toename wordt vertraagd.

Oogdruppels

Bepaalde oogdruppels zoals, Atropine hebben op korte termijn positieve effecten om de toename van bijziendheid bij kinderen af te remmen. Atropine oogdruppels zijn oogdruppels waarbij de pupil iets vergroot wordt en het instel mechanisme (om dichtbij en veraf te zien) tijdelijk wordt ‘verlamd’ waardoor het oog wat meer ontspant. Door ongeveer 1x per week te druppelen met een kleine dosering kan bijziendheid bij kinderen al voor een gedeelte afremmen.

9.1

Toppers

Super geholpen goeie service
- Van Remmerden - januari 17, 2022

Goede inleving in de wensen van de klant

Ik vind het belangrijk dat mijn ervaringen goed ontvangen worden. Voor de oogmeting ben je [...]
- Houten - januari 12, 2022

Vriendelijk en deskundig.

Wij zijn al heeeel lang klant bij v d Vecht en nog altijd tevreden
- schalkwijk - januari 12, 2022
760 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.1/10

Maak een afspraak om te kijken wat we voor u kunnen betekenen!